Нито един български евродепутат не подкрепи Лаура Кьовеши при днешното гласуване

...
Нито един български евродепутат не подкрепи Лаура Кьовеши при днешното гласуване
Коментари Харесай

Нито един български евродепутат на подкрепи Кьовеши в Комисията по граждански свободи

Нито един български евродепутат не подкрепи Лаура Кьовеши при днешното гласоподаване за европейски основен прокурор в Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи  на Европарламента.
 Нов основен триумф на Лаура Кьовеши в процедурата за европейски основен прокурор  Кьовеши е любимецът на бюджетната комисия в Екологичен потенциал за европейски основен прокурор  Голям боязън: България е гласувала срещу избора на Лаура Кьовеши за европейски прокурор
Във вторник евродепутатите от Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи и от Комисията за надзор на бюджета изслушаха тримата претенденти за поста: германеца Андрес Ритер, французинът Жан-Франсоа Бонер и румънката Лаура Кьовеши.

Вотът в Комисията за надзор на бюджета през вчерашния ден е бил следният: 12 гласа за Кьовеши, 11 - за Бонер, 1 - за Ритер, а днешният избор в Комисията по цивилен свободи: 26 гласа за Кьовеши, 22 - за Бонер, 1  - за Ритер.

След двете гласувания Лаура Кьовеши е любимец на Европейския парламент за европейски основен прокурор.

Българските евродепутати Сергей Станишев, Асим Адемов и Филиз Хюсменова, които са непрекъснати членове на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи, отсъстваха при днешното гласоподаване.

Упълномощеният да гласоподава вместо господин Адемов е избран от координатора на Групата на ЕНП в тази комисия. Как е дал своя вот той не ми е известно, тъй като гласуването беше скрито с хартиени бюлетини, изясни пред OFFNews.bg Владислав Велев от пресслужбата на българските евродепутати от ЕНП.

От пресслужбата на Сергей Станишев пък оповестиха, че той е имал е значимо съвещание на Партията на европейските социалисти и по тази причина не е съумял да участва.

Единственият български евродепутат, участвал по време на вота в Комисията по цивилен свободи, е Емил Радев. Той обаче е заместник-член на комисията и не е имал право на глас, тъй като не е акредитиран да гласоподава вместо някой от сътрудниците си.

Българските евродепутати, участвали във вота за европейски основен прокурор в Комисията за надзор на бюджета през вчерашния ден, са двама: Георги Пирински и Неджми Али.

Засега обаче нито Пирински, нито Али са съобщили кого от тримата: Кьовеши, Бонер или Ритер, са подкрепили. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР